Ilmoittaudu syksyn 2017 koodauskerhoon (koodauksen perusteet)

Koodaaminen jatkuu Laihialla ja pääsemme taas kokeilemaan pelien tekemistä ja robotiikkaa. Alla tärkeimmät tiedot kerhosta, aikataulusta, ilmoittautumisesta jne.

  • Osallistumisoikeus 5.-7. -luokkalaisilla
  • Tiistaisin alkaen 24.10. klo 17.30 – 19.30
  • 8 kerhokertaa
  • Paikkana Kirkonkylän Yläkoulun viipalekoulussa oleva tietokoneluokka (A4)
  • Kerho on maksuton
  • Ilmoittautuminen 6.10. mennessä sähköpostilla osoitteeseen laihiankoodauskerho@gmail.com

Ilmoittautuminen

Ilmoitathan seuraavat tiedot sähköpostiviestissä:

Osallistujan nimi ja koulu, puhelinnumero ja sähköpostiosoite (jos on) sekä vanhemman nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kerhoon voidaan ottaa rajallinen määrä osallistujia ja mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin voimme ottaa, niin ryhmä arvotaan määräaikaan ilmoittautuneiden joukosta. Kerhon järjestämisen minimimäärä on kuusi osallistujaa. Osallistujille ilmoitetaan kerhopaikasta sähköpostilla viikkoa ennen kerhon alkamista. Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi osallistujilta odotetaan sitoutumista kerhon toimintaan.

Mitä kerhossa tehdään

Koodauskerhossa tutustutaan ohjelmoinnin maailmaan tekemällä käytännön kokeiluja ja harjoituksia. Tavoitteena on, että jokainen tekee oman pelin joka toimii esimerkiksi selaimessa tai Android-puhelimessa. Lisäksi tutustutaan robotiikkaan LEGO Mindstorms -robottien avulla.

Osallistujalta ei vaadita aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista, mutta edellytetään kiinnostusta aiheeseen. Kerhossa tehtävien harjoitusten taso määräytyy osallistujien mukaan siten, että kaikentasoisille osallistujille löytyy tekemistä ja opittavaa. Tarkoituksena on antaa eväät siihen, että ohjelmoinnista kiinnostunut kerholainen pääsee kerhon jälkeen omatoimisesti eteenpäin.

Huom. kevätlukukaudella järjestetään jatkokurssi aikaisemmin ”koodauksen perusteet” kerhotunteihin osallistuneille.